• VACANTA IN VENETIA
 • venice biennale festivalPoate fi o optiune reusita pentru urmatorul tau concediu, mai ales ca in 2013 are loc cea de-a 55-a editie a festivalului Venetia Biennale, incepand cu 1 iunie. Editia de anul acesta poarta numele Il Palazzo Enciclopedico (Palatul enciclopedic) si este condusa de catre criticul de arta si curatorul Massimiliano Gioni. Expozitia se va desfasura pana pe 23 noiembrie in Pavilionul Central (Giardini) si va contine lucrari din ultimul secol, realizate de peste 150 de artisti din 37 de tari. Printre tarile nou participante anul acesta se numara si Angola, Bahamas, Bahrain, Coasta de Fildes, Kosovo, Kuveit, Maldive sau Paraguay. Daca ai de gand sa mergi la Venetia in august, nu poti sa ratezi nici cel de-al 70-lea Festival de Film de la Venetia, intre 28 august si 7 septembrie.
  PERIOADE PROPICE PENTRU VACANTA

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct nov dec

 • Sarbatoarea berii, Oktoberfest – Munchen, Germania
 • colaj OktoberfestMunchen este cunoscut cel mai mult ca un oras cu destinatie turistica de city-break, insa acest lucru tinde sa fie depasit de renumele dat de cel mai faimos festival de bere din lume: OKTOBERFEST. Incepe in 17 septembrie si se incheie pe 4 octombrie. Este o sarbatoare a berii, se beau rauri de bere servita la halbe de un litru. Pe langa aceasta “activitate”, la Oktoberfest se si mananca: carnatii si fripturile isi asteapta aliniate cumparatorii. Pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, prefera carnea alba, exista o firma cu traditie ce comercializeaza peste prajit la protap, numit de bavarezi Stekerlfisch (peste infipt). Acelora dintre voi care doresc sa-si incheie itinerariul culinar cu ceva dulce li se ofera cu darnicie fructe trase in ciocolata, inghetata, ciocolata si bomboane, precum si munti de turta dulce.
  PERIOADE PROPICE PENTRU VACANTA

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct nov dec

 • Ravasitul oilor, Festivalul Branzei si Pastramei – Bran, Brasov, Romania
 • colaj Ravasitul oilorAlesul oilor sau “ravasitul oilor” este cea mai mare sarbatoare, care se desfasoara in zona Branului la inceputul lunii octombrie, atunci cand ciobanii coboara oile de pe munte. Dupa coborarea de la munte, stapanul de stana inapoiaza fiecarui proprietar efectivele si definitiveaza intelegerea (preda branza si incaseaza sumele de pasunat si tratament). Cu aceasta ocazie s-a impamantenit obiceiul ca in prima duminica din luna octombrie, la Bran pe platforma de la Vama, sa se desfasoare o sarbatoare traditionala denumita generic “Ravasitul oilor”. Participantii la eveniment au prilejul sa cante, sa danseze si sa mananace tot soiul de preparate specifice, dar mai ales bulz, branzeturi si pastrama de oaie. Tot cu acest prilej mesteri populari din toata tara isi expun obiectele traditionale: ceramica, obiecte de port popular, tesaturi, sculpturi. “Ravasitul Oilor” este un eveniment organizat de 41 de ani, din 1968, completandu-se mai recent cu “Festivalul Branzei si al Pastramei“.
  PERIOADE PROPICE PENTRU VACANTA

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct nov dec

developed by Aries Networks