• BON APETIT – PROVENCE, FRANTA
 • vacante tematice provenceO prima plimbare ar fi in Avignon unde veti explora Palatul Papal din secolul al XIV-lea. Putetii vizita calugarii de la manastirea Sénanque, sa luati masa de pranz la o casa privata in Gordes, iar dupa-amiaza vi se ofera o plimbare de placere prin peisajele vii ale celor 26 de soiuri de orhidee salbatice in gradina Romaine. Veti face cumparaturi ca localnicii la piata saptamanala, iar mai tarziu, autoarea de carte de bucate, Frederique, va invita in bucataria ei pentru o lectie de gatit si o cina privata.

  Puteti vizita ruinele romane, manastirile abandonate din zona. Urmati pasii lui Van Gogh intre satele Les Baux si Rémy St, oprindu-va pentru a vizita o patiserie artizanala si manastirea unde si-a pietrecut artistul ultimul an din viata sa.

  Puteti face o plimbare printr-o ferma aromata de campurile de lavanda, apoi o vizita la viile si cramele lui Chateauneuf du Pape pentru degustare. Cursuri de gatit intr-o locatie premiata cu stele Michelin, La Mirande, un conac din secolul XVII.

  Puteti vizita Insula-sur-la-Sorge, unde veti intalni mai mult de 300 de agentii de anticariat. Puteti face drumetii pe crestele din apropiere iar in Iulie este Festivalul d’Avignon si perioada cand infloresc campurile de lavanda.

  Puteti vizita Parcul National Camargue unde gasiti specii rare de pasari si galerii de arta si muzee in Aux-de-Provance si alte asezari din zona.
  PERIOADE PROPICE PENTRU VACANTA

  ian feb mar apr mai iun iul aug sep oct nov dec

developed by Aries Networks